Pages

Tuesday, May 24, 2011

yeahh!!



hehehe.. ni la novel first yg abes aku bace.. sbb ni bkn novel jiwang mahupun cintan-cintun (ade sket je)..

mcm² aku dpt dr novel nie.. nilai yg paling penting aku dpt dr novel nie ialah KEIKHLASAN.. dengan ikhlas kite lupe penat lelah kerja yg kite bwt.. dengan ikhlas kite dpt lupe kesakitan hukuman.. dengan ikhlas hati mnjadi tenang..

next, kate² sakti dlm buku ni, "man jadda wajada". kalo kita berusaha, kita akan peroleh ape yg kite nk..

overall novel ni cite psl ank mude ni blaja kt skolah pondok, tnpe kerelaan diri die mule².. lame² die jd suke blaja kt situ.. spnjang pembelajaran die tu mcm² la mnde baru die blaja.. n mcm² perkara yg boleh dijadikan pengajaran ntok aku..

skang nk cari buku ni plak.. hehe

2 comments:

Anak Ibu dan Ayah said...

bukan dah lama ke beli buku ni?

wanrandom said...

mmg pon.. hihihi.. tp baru abes..